Liepaja FW Euroopakad 1. päev

13/08/2013 (Timo)

tänane päev sai üle ootuste keeruline. tuult oli vähe ja seegi muutis erinevates rajaosades päris palju suunda. minusugune maarott, kes pole purjetamisega lapsena tegelenud saab sellistes tingimustes tavaliset oma konkurentide poolt selja prügiseks. ei erinenud selles osas ka tänane päev. startisin kõik sõidud paremaga (v.a esimese sõidu, mis katkestati - vasakuga startides oli laine otse vastu ja kes teab Liepaja laine suurust, siis päris keeruline oli vastu lainet käima tõmmata olematu tuule pealt), ja õnnestus alati minema saada. üleval märgis olin omast arust veel u 15 sees, aga edasised valed otsused kukutasid tublisti. kahes vimases sõidus suitsetati mind ülemisele märgile minnes vahetult enne märki nii ära (ühel korral POL23 teist ei mäleta enam), et jäi 5m märgist puudu. a kaks lisapauti maksab pms kohe u10 kohta. lisaks jooksis  kolmas purje liist juba esimeses sõidus masti taskusse. üldiselt peab ütlema, et kuigi olin oma EVO V-ga esimest korda (!!!) vees, ei ole kiiruse ega nurga osas midagi piriseda. päris kiiresti õnnestusaeg-ajalt valele poole kihutada! siiski tundus puri väga mugav manöövrites ja veel mõnusamaks läks pagidega, sest kämbrid töötavad väga hästi. järgmine kord, kui 12sega vette lähen, sätin mõned asjad teisiti, loodetavasti saab asi siis vee parem. shorebreak ei olnud täna probleem.

 

14 563 vaatamist

5 Kommentaari

 1. Adam, you read correctly. Infact it was the Kriegsmarine’s ovlrael command that instigated the Aktion that was filmed on July 24-25. Wiki:”On July 16, 1941, Fregattenkapite4n Dr. Hans Kawelmacher was appointed the German naval commandant in Liepāja.[20] On July 22, Kawelmacher sent a telegram to the German Navy’s Baltic Command in Kiel, which stated that he wanted 100 SS and fifty Schutzpolizei (“protective police”) men sent to Liepāja for “quick implementation Jewish problem”.[18] By “quick implementation” Kawelmacher meant “accelerated killing.”[6] Mass arrests of Jewish men began immediately in Liepāja, and continued through July 25, 1941.[18] The Arājs commando was brought in from Riga to carry out the shootings, which occurred on July 24 and July 25.[21] About 910 Jewish men were executed, plus or minus 90.[18] Statements in other sources that 3,000 (Vesterman) and 3,500 (Soviet Extraordinary Commission) were killed are incorrect.[9][21]This first Arājs action was later described by Georg Rosenstock, the commander of the second company of the 13th Police Reserve battalion. Rosenstock testified after the war that when he and his unit had arrived in Liepāja in July, 1941, they had heard from some passing marines that Jews were being continuously executed in the town, and these marines were going out to watch the executions.[22] A few days later, on Saturday, July 24, 1941, Rosenstock saw Jews (whom he identified by the yellow stars on their clothing) crouching down in the back of a truck, being guarded by armed Latvians. Rosenstock, who was himself in a vehicle, followed the truck to the north of the city to the beach near the naval base, where he saw Kfcgler, some SD men, and a number of Jews.[22]“

  Armando 11. dets 2015 kell 01:32

 2. Thanks for this thorough article! We found it very informative. The power of the World Wide Web in modern times is truly an essential tool for both firms and individualsalike.

  http://purelysimplekitchen.com/insurance-knoxville-tn.html 10. juuni 2016 kell 10:50

 3. CaptainTyinKnots, thanks for the spell check!You’re right, I have had just as many negative comments as I have had positive ones, however, nearly 99% of the negative comments have used extremely foul language and they are most definitely not appropriate to publish on the site – you may have realised this had you read the other comments.If someone wants to make a criticism (whether constructive or not), I don’t mind accepting and publishing the comment, so long as the comment does not include swearing and general immaturity.

  http://perufusion.org/car-insurance-with-anz.html 20. juuni 2016 kell 12:25

 4. untuk pembuatan label pada kemasan apa harus daftar ke instan terkait…?gmana cara ya…? di mn saya bisa mendapat kan mesin pembuat kemaan dan logo kemasan ya ..? saya tunggu info ya teima kasih sebelum ya

  http://www.agaveconstructionandlandscaping.com/apps/auth/ 14. juuli 2016 kell 06:00

 5. I assume have a Vanguard Target Date 2055 account but I can’t see a section about fees charged on my latest I’ll have to poke

  childrensbirthdayinvitations 15. okt 2016 kell 12:49